Ga naar de hoofdinhoud

Go back to blog

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen is een brandweerauto rijker

  • woensdag 30 maart 2022
  • Miniland®, Brandweer

Close Up Auto

Woensdag 30 maart onthulde Legoland Discovery Centre Scheveningen een unieke brandweerauto van Brandweer Haaglanden: een strandjeep van het Surf&Rescueteam van kazerne Scheveningen.

Legoland Surf&Rescuevoertuig 0174 Jaimy

Tijdens de bouw van de attractie kregen de ploegen van de kazerne Scheveningen regelmatig een rondleiding in het gebouw in verband met de kennis die noodzakelijk is tijdens een incident.

Toen de bouw bijna klaar was en een groot deel van de bouwwerken stond, viel op dat er een boot van de KNRM rondvoer, er een politieauto en ambulance rondreden, maar er nergens een brandweerauto te vinden was. De hoofdbouwer begreep de hint van de ploegen en bracht een bezoek aan kazerne Scheveningen. Alle voertuigen werden uitgebreid gefotografeerd en opgemeten. Na enig overleg is besloten de strandjeep van het Surf&Rescueteam na te bouwen, omdat het een uniek brandweervoertuig in Nederland is.

Bij de onthulling van het LEGO® voertuig was één van de ploegen van de kazerne aanwezig.

De ploeg mocht zelf een locatie van het voertuig in het nagebouwde Den Haag uitkiezen. En natuurlijk is dat een mooie plek op het strand geworden, waar de strandjeep voor alle bezoekers te zien zal zijn.

Health