Ga naar de hoofdinhoud

Vragen voor het bezoek

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen is geopend.

Het is niet nodig om een Coronatoegangsbewijs te tonen. Verder is er een advies voor het dragen van een mondkapje. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

Met een ticket mag je 2,5 uur lang bouwen, spelen en leren in onze attractie. Zo zorgen wij ervoor dat de wachttijden zo kort mogelijk blijven en dat je optimaal van je speeltijd kan genieten!

We willen natuurlijk dat je volop kunt genieten van jouw jaarpas. Daarom tellen we alle dagen die we gesloten zijn, op bij de geldigheid van de jaarpassen. Met de huidige maatregelen is jouw pas 37 dagen langer geldig! 

Bij het aanschaffen van een ticket reserveer je automatisch een tijdslot. Het tijdslot is je aankomst datum- & tijd. Tickets & tijdsloten reserveren is uitsluitend online mogelijk, niet telefonisch of via de mail. Koop hier je ticket. 

Klik hier om je promo code in te voeren.

Je dient de kortingsvoucher in te leveren bij de kassa, anders kan toegang worden geweigerd.

Zodra er geen tijd zichtbaar is in de ticketshop, betekent dit dat de hele dag volgeboekt is. Klik op een andere datum om te kijken of daar plek is. 

Jazeker, er dient minimaal één kind onder de 12 in het gezelschap te zitten. Meerdere volwassenen zijn dus toegestaan. 

Ja, dat kan. Via onze online boekingstool kan je zelf tot drie keer je tickets wijzigen. Gebruik hiervoor het ordernummer (die begint met #55) en je e-mail adres of de laatste vier cijfers van het ticket ID. Deze informatie staat op de ticket bevestiging. 
Klik hier voor de online boekingstool

Help & veelgestelde vragen

LEGOLAND® Discovery Centre richt zich op families met kinderen in de leeftijd 3-10 jaar.

LEGOLAND Discovery Centres zijn geen themaparken maar kleine binnen attracties bedacht en ontworpen vanuit de belevingswereld van een kind. Ze bieden een veilige en leuke omgeving waar families met jongere kinderen samen plezier maken. Veel van de ontworpen faciliteiten zijn dan ook niet ontworpen of geschikt voor oudere kinderen of volwassenen. Zoals de speelafdelingen of sommige attracties.

Om een constant kindvriendelijke speelomgeving te garanderen, laten we geen groepen volwassenen, volwassen stellen of volwassenen alleen binnen. Ongeacht etnische afkomst, geslacht of fysieke gesteldheid, die niet vergezeld worden door een kind/kinderen. Deze policy is ontstaan in overleg met onze bezoekers en we geloven hiermee een passend en praktisch standpunt ingenomen te hebben dat aansluit bij de aard van de attractie en het bezoekersprofiel.

Dat gezegd hebbende realiseren we ons goed dat de populariteit van het LEGO® steentje zich niet laat beperken en dat er fans bestaan in alle leeftijden en hoedanigheden. Dat is ook de reden dat we regelmatig “adults only” evenementen organiseren waarbij bepaalde afdelingen van het centre opengesteld zijn, zoals bijvoorbeeld MINILAND, en er aanvullende activiteiten worden georganiseerd zoals presentaties of lessen om te compenseren dat volwassenen van veel onderdelen van de attractie geen gebruik kunnen maken.

Zoals met iedere policy is er altijd een klein aantal mensen die tekort worden gedaan. Gedurende alle jaren dat we deze policy hanteren hebben we een handjevol klachten en een paar teleurgestelde bezoekers gehad. De realiteit is dat er maar weinig kinderen ouder dan 10 jaar ons willen bezoeken, tenzij ze jongere broertjes of zusjes hebben en dat de volwassen fans het prima vinden om tijdens een van de adults only avonden te komen.

Volwassen ben je in de meeste landen in de wereld vanaf je 18e en dat is dan ook de leeftijd die wij hanteren. We vragen onze bezoekers om te overwegen een van de volwassenavonden te bezoeken wanneer je niet in het gezelschap van een kind onder de 12 bent.

Welke betaalmiddelen worden in de attractie en winkel geaccepteerd?

Onze attractie en LEGO® winkel zijn cashless. De volgende betaalmethoden worden bij ons geaccepteerd:

  • Maestro
  • Visa
  • Mastercard
  • V-Pay

Er kan niet betaald worden via Amercan express.

Honden en overige huisdieren zijn niet toegestaan in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Geleide honden zijn toegestaan, echter raden wij dit niet aan in verband met de losliggende LEGO® blokjes en het stikkingsgevaar wat daarbij komt kijken.

Er is in het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen ruimte om buggy's te stallen. Ook is er een lift. 

Er zijn kluisjes aanwezig in de attractie, de kluisjes kunnen gesloten worden door het inwerpen van een 1 of 2 euromunt. 

Jazeker! In de attractie is een café aanwezig waar broodjes en snacks gekocht en genuttigd kunnen worden. Lees hier meer over ons café.  

Er is een LEGO® winkel bij de uitgang van de attractie, we verkopen hier leuke herinneringen aan je bezoek en exclusieve LEGO items. De winkel is ook te bezoeken zonder LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen ticket. Lees hier meer over onze winkel.

In totaal worden er zo'n 3 miljoen LEGO® blokjes gebruikt, waarvan alleen in MINILAND al 1 miljoen worden verwerkt! 

Gemiddeld duurt een bezoek aan een LEGOLAND® Discovery Centre 2 uur. Met een ticket mag je de attractie 2,5 uur lang bezoeken. Daarna heb je nog voldoende tijd om je bouwwerk af te ronden en je klaar te maken voor vertrek. 

De nieuwe attractie heeft gethematiseerde LEGO® speelzones, een creatieve LEGO klas, een bouw en test gebied, een gethematiseerde LEGO “attractie rit” en een 4D bioscoop.

Ook zijn er speciale kamers voor verjaardagpartijtjes en feestjes, een leslokaal voor een masterclass van een LEGO Meester Model Bouwer. Uiteraard is er een MINILAND waarin de belangrijkste en meest opvallende gebouwen van Scheveningen en Den Haag zijn nagebouwd van LEGO stenen.

Bekijk hier alle zones in de attractie!

Friends Close Up

Niet het antwoord gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op: scheveningen@legolanddiscoverycentre.com

Health