Ga naar de hoofdinhoud

Speel & leer

Bouwen met LEGO® en Duplo® is leuker als je als gezin bouwt! Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan met bouwen, spelen en leren.

Duplo Farm

LEGO®-Activiteiten

Verhalen vertellen:
Je zou samen een verhaal kunnen verzinnen over de LEGO® creaties die je hebt gemaakt. Maak eens een kort filmpje van je creaties, of verzin een avontuur waarin jij en je eigen LEGO® avatar de ster zijn!

Creatieve uitdagingen:
Je kunt elkaar ook uitdagen tot een getimede bouwsessie - geef elkaar een bepaald aantal LEGO® stenen en een tijdslimiet van ongeveer 10-15 minuten. Kijk dan eens wat je kunt maken in deze tijd. Je zou deze getimede bouwsessie ook een leuk thema kunnen geven, zoals sport, dieren of auto's.

Spellen:
Gezellig, samen een LEGO® spelletje spelen! Probeer om de beurt een object, dier of karakter te maken die de ander vervolgens moet raden. Ondertussen kunnen er vragen gesteld worden, om zo door middel van verschillende hints het antwoord te vinden.

Creëren:
Waarom zou je elkaar niet aanmoedigen om zelfgemaakte LEGO® creaties te delen? Maak kleurrijke bouwwerken of knotsgekke creaties van LEGO® steentjes! Deel daarna een foto op onze Facebook-pagina - we willen graag zien wat je gemaakt hebt!

Duplo Farm

LEGO® DUPLO® - Activiteiten

Verhaal vertellen:
Je kunt DUPLO® gebruiken om een verhaal tot leven te brengen - echt of denkbeeldig en lang of kort. Het maakt niet uit of de stenen de juiste kleur, vorm of maat hebben, DUPLO® kan alles worden wat jij maar wil: een raket op een ruimtemissie, een leeuw in een jungle-avontuur, of een walvis die de oceaan verkent!

Leren:
Kleine bouwers houden van verkennen. Spelen met DUPLO® helpt je kind om over de wereld te leren. Je zou kunnen praten over kleuren en vormen, of DUPLO® dieren kunnen maken - zoals een varken, schaap of paard - en plezier hebben met het raden van hun namen en het nadoen van de geluiden die deze dieren in het echt maken.

Spelen:
Jij bent de eerste speelkameraad van je kind, waarom zou je geen spelletje kunnen doen wanneer je samen aan het bouwen bent? Je zou verstoppertje kunnen spelen met je DUPLO® creaties, of een spel doen waarin je DUPLO® stenen telt.

Health