Ga naar de hoofdinhoud

Go back to blog

Dankzij lockdown nieuw supertalent ontdekt

  • maandag 24 januari 2022
  • Talent, Achtbaan

Foto 20 01 2022 14 11 47

Dankzij lockdown nieuw supertalent ontdekt

“Elk nadeel heb z’n voordeel” zou Johan Cruijff zeggen... Dat is zeker waar bij het zien van dit monster bouwproject. Wat begon als leuke bezigheid tijdens de lockdown is uitgegroeid tot een meesterwerk waar straks alle bezoekers en LEGO® fans versteld van zullen staan.

Edwin test het LEGO® bouwwerk

Jaimy en Edwin, beiden lid van het technische team van Legoland Discovery Centre Scheveningen, hadden het idee om naast hun eigen werkzaamheden ook “eens wat te doen met LEGO® steentjes”. Beiden hadden geen ervaring met zulke LEGO® bouwwerken.

 

“Tijdens het wekelijkse overleg met het technisch team maken we wel eens wat van LEGO® steentjes en toen kwam het idee om als team iets leuks te maken, ook als teambuilding activiteit, waar een LEGO creatie natuurlijk prima geschikt voor is” aldus Edwin.

En zo ontstond het idee van een achtbaan want dat spreekt iedereen natuurlijk aan. Niet een gewone achtbaan, eentje met een speeltuin, een vijver, een bos en een wachtrij. Dit alles voorzien van verlichting, geluid en zelfs aandrijving zodat het karretje straks zelf blijft rijden.

 

 

LEGO achtbaan Edwin en Jaimy.mp4
34.61 MB

Vanwege de zoveelste lockdown kon dit bouwproject gerealiseerd worden. De achtbaan heeft een afmeting van 1.20m bij 1.17m en een hoogte van 70cm.

Er zitten meer dan 130 bouwuren in en het bouwwerk bestaat uit meer dan 5.000 steentjes en andere onderdelen.

Zelfs de Meester Model Bouwer is diep onder de indruk... “zij kunnen met trots mijn plek in nemen mocht het ooit nodig zijn”. Dit bouwwerk is van een hoge kwaliteit, niet alleen LEGO technisch maar ook hebben zij hun kennis van techniek mooi hierin verwerkt. En zo zie je maar weer – iedereen kan alles bouwen met LEGO® steentjes.

Het interactieve bouwwerk is nog niet helemaal af maar zal straks zeker te zien zijn voor het publiek, hopelijk in de voorjaarsvakantie.

Health